Лекарите в болницата се трогнаха от постъпката на 70-годишния мъж

Пенсиониран диригент, който се бори с COVID-19 в болница в Юта, се обърна към истинската си страст, музиката, за да помогне за създаването на радост в интензивното отделение, съобщава Си Ен Ен.

Интубиран и без възможност да говори, Гроувър Вилхелмсен искал да изкаже благодарността си към здравните работници в болницата „McKay-Dee“ в Огдън.

70-годишният пациент използвал молив и хартия за комуникация с медицинска сестра и написал молба.

„Около средата на моята смяна той написа: „Знаеш ли, наистина искам да свиря тук, в болницата. Как мислиш, може ли съпругата ми да ми донесе цигулката и виолата? “, споделя медицинската сестра Сиара Сасе.

102-годишен бразилец преживя испанския грип и COVID-19 (СНИМКИ)

Докато молбата изисква някакво планиране и одобрение от лекарите, Сасе най-накрая успява да изпълни желанието му. Тя остава в стаята му и го наблюдава, докато той свири църковни химни и „Тенеси валс“.

„Очите ми се напълниха със сълзи. Беше невероятно, че целият персонал видя пациент да прави това, докато беше интубиран. Въпреки че е толкова болен, той успя да направи всичко това. Виждаше се колко много означава за него“, каза Сасе.

Персоналът на отделението за интензивно лечение се събрал около затворените стъклени врати на стаята на Вилхелмсен, за да слуша и гледа изпълнението на пенсионирания маестро.

От болницата съобщават, че пациентът е успял да свири няколко пъти, преди състоянието му да се влоши и да се нуждае от седация.

Германец реши да си осигурява спазване на социална дистанция с лютив спрей

​​

Даяна, съпругата на Вилхелмсен от 47 години, заяви пред Си Ен Ен, че изобщо не е изненадана, че той е поискал музикалните си инструменти.

Семейството се заразява с вируса по едно и също време, в началото на октомври. Даяна казва, че е успяла да контролира симптомите си у дома, но вирусът е засегнал белите дробове на Гроувър.

Вилхелмсен прекарва един месец в болницата на механична вентилация, преди миналата седмица да бъде преместен в интензивно заведение за дългосрочно лечение. Сега е добре, все още е интубиран, но се очаква да откачат респиратора.

Даяна Вилхелмсен не можа да види съпруга си поради ограничения за посещение, но вече могат да се виждат през стъкления прозорец на отделението за интензивни грижи.

Жената сподели, че се надява съпругът й да се прибере за Коледа.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА