Първият ваксиниран с продукта на Pfizer бе 91-годишна жена

Уилям Шекспир също бе ваксиниран срещу COVID-19, съобщава Франс прес. Това не е остроумна шега, а истинското име на 81-годишния мъж от Уоруикшър, който днес стана вторият британец, ваксиниран с антивирусната ваксина на компаниите Pfizer и BioNTech.

ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ: Британка на 90 - първата в света ваксинирана срещу COVID-19 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Господин Шекспир каза, че е очарован от събитието, а кадрите с момента на неговото ваксиниране в Университетската болница в Ковънтри, излъчени директно по телевизията, накараха британския министър на здравеопазването Мат Ханкок да се просълзи и да заяви: „Това беше една трудна година”, а после да добави: „Горд съм, че съм британец”.

Снимка: БГНЕС

Първият ваксиниран с продукта на Pfizer бе Маргарет Кийнан, която навършва 91 години следващата седмица. Ваксината ѝ бе поставена в 6.31 ч. (8.31 ч. българско време) в Университетската болница в Ковънтри.

„Чувствам се изключително привилегирована да бъда първия човек, ваксиниран срещу COVID-19”, заяви възрастната дама. После допълни, че това е бил най-добрият подарък за предстоящия ѝ рожден ден и че ваксинирането ѝ означава, че може да планира да прекара известно време със семейството и приятелите си през Новата година.

Kитайска фирма твърди, че ваксината й срещу COVID-19 е с 97% ефективност

И Уилям Шекспир, и Маргарет Кийнан бяха се погрижили за ваксинирането да вплетат коледен елемент в облеклото си. Господин Шекспир беше заложил на червени чорапи с коледни мотиви, а госпожа Кийнан на синя тениска с пингвин с коледно шалче и коледна шапка и с надписа „Весела Коледа” под него.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА