Новият президент е убеден, "че силата на Америка се основава върху нейното многообразие"

Президентът Джо Байдън отмени днес забраната транссексуални хора да постъпват във въоръжените сили на САЩ, наложена от неговия предшественик в Белия дом Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

"Президентът Байдън е убеден, че силата на Америка се основава върху нейното многообразие", се казва в съобщението на Белия дом. "Да позволим на всички квалифицирани американци да служат на своята страна е по-добре за въоръжените сили и по-добре за страната, защото всеобхватните въоръжени сили са по-ефективни сили", гласи документът.

Съдят адвоката на Тръмп заради твърдения за изборни измами

През 2016 г. тогавашният президент демократ Барак Обама разреши на транссексуалните лица да служат открито във въоръжените сили и да получават медицински грижи за смяна на пола. Републиканецът Тръмп замрази решението на Обама, но остави на служба вече приетите транссексуални. С днешното си решение Байдън изпълнява своето обещание от предизборната си кампания, припомни Ройтерс.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.