По-голямото производство ще започне от 15-ти февруари

BionTech ще осигури за Европейския съюз до 75 милиона дози повече от ваксината си през втората четвърт на тази година. Шефът на германската лаборатория обяви, че ускоряват доставките на препарата си срещу COVID-19.

По-голямото производство ще започне от 15-ти февруари, а заедно с новото количество, дозите за гражданите на евросъюза ще станат 600 милиона. В същото време астра зенека обеща да предостави допълнително 9 милиона ваксини до март.

Нови 3600 дози от ваксината на Moderna пристигнаха у нас

"Мисля, че ние, европейците трябва да сме по ефективни по отношение на ваксините срещу COVID-19. Знам, че това е намерението на канцлера Меркел и председателя на Комисията фон дер Лайен. Ще продължим и в следващите месеци да ускоряваме нещата, да се движим по-бързо с ваксинирането на населението и да помагаме на приятелите си", обяви президента Макрон.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.