Обложката на албума е дело на колумбийския артист Федерико Урибе, визията, е създадена от парчета отпадъчна пластмаса

Навръх 27-ия си рожден ден Малума издаде визуалния албум „7 дни в Ямайка“, който умело съчетава латино, ърбън музика с реге и денс хол. Впечатляващият концептуален проект се ражда преди повече от година, по време на 7-дневно пътуване до мечтаната за Малума дестинация още от дете – Ямайка.  Някои парчета са изпълнени заедно с популярни местни артисти - Зиги Марли и Чарли Блек. Използвани са и традиционни инструменти.  

„Знаете ли, хората в Ямайка  живеят много простичко, толкова са щастливи. Това е, което търсех, отивайки там. Разбира се, исках да създам този албум, но и   да намеря отговори за живота си. В последните 8 години обикалях целия свят, без да спирам … но в един момент ми се прииска да отложа всичко, да отида в Ямайка и да се опитам да правя музиката, която наистина обичам", казва певецът.   

Обложката на албума е дело на колумбийския артист Федерико Урибе. Визията, създадена от парчета отпадъчна пластмаса, представлява портрет на Малума, който ще бъде пуснат на търг, а приходите ще бъдат дарени на природни нестопански организации, представлявани от фондацията на изпълнителя. Почитателите му не пропуснаха да си направят снимка до произведението на изкуството. 

Певецът Малума се раздели с приятелката си (СНИМКА)

"Беше наистина страхотно, да прекарам време с моите почитатели. Много ми липсват, липсва ми и обикалянето по турнета. Искам да бъда с тях, да ги прегърна. Отидохме в художествената галерия където всички се опитаха да се снимат с мен,  но заради ситуацията с Ковид 19, взехме решение да излезем навън. Искам пандемията да приключи и да отида при феновете ми, с които да прекарам повече време.“    

Малума, едно от най-големите имена в латино музиката, споделя,че за него пандемията е била по-скоро момент, в който е получил вдъхновение да се развива в кариерата си.   

НА ЖИВО: Звездите на световната музика вече подгряват зрителите за „Eдин свят: Заедно вкъщи”

"Разбира се, това беше изключително труден период. Но за мен, честно казано, беше годината, в която израснах най-много, разбирате ли какво имам предвид? Не само в кариерата ми, но и духовно! Естествено,че бях много тъжен от случващото се , тъй като мои приятели и членове от семейството ми се разболяха! Знам колко хора си отидоха от Ковид 19 .Но въпреки всичко  аз много израснах през тази година!“   

С идеята да организира поп-ъп изложба за устойчиво изкуство в Маями колумбийската звезда Малума избира още 7 произведения на Урибе, изработени с подръчни материали и илюстриращи всяка от песните в албума. Събитието ще бъде отворено за зрители в продължение на месец и ще бъде излъчвано в цял свят за виртуални посещения.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.