Мярката беше удължена от властите до 3 март

Парадокс в Нидерландия.  Апелативен съд отмени анулирането на вечерния час, наложен заради коронавируса. По-рано, съд в Хага постанови, че полицейският час не е правно обоснован и правителството трябва незабавно да го отмени.

Нови сблъсъци в Нидерландия заради ограничителните мерки (ВИДЕО)

Сега, решението на Апелативния съд запазва действието на мярката поне до заседанието в петък, когато е насрочено обжалването от страна на правителството. Вечерният час е в сила от 21 до 04.30 часа, а миналата седмица  беше удължен поне до 3 март.

Нидерландия въвежда вечерен час

"Целта е да овладеем коронавируса възможно най-много, така че скоро всички ние да възвърнем свободата си, но по безопасен начин. Затова и въведохме вечерния час. Затова и призовавам всички, независимо от изхода на обжалването, да продължим да спазваме вечерния час", заяви премиерът на страната Марк Рюте. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.