Функцията ще стане факт още тази година с избрани модели Pixel и Samsung Galaxy

Новият Android 12 идва с много промени и амбицията да бъде платформа, която улеснява взаимодействието с всякави други устройства. Дори и автомобили, като ще има специална функция да превърне телефона в безконтактен ключ за някои съвместими модели.

Android 12 ще поддържа технология, чрез която заедно с Android Auto, ще може да влиза в ролята на дигитален ключ за автомобила. Колата ще разпознава телефона и ще позволява на потребителя да я отвори и да запали двигателя, без да се налага да докосва устройството. За коли с наличие на съвместимост, телефонът ще може да се използва за отключване на вратите чрез доближаване на устройството до дръжката.

Facebook и Instagram се сринаха за кратко

Функцията ще стане факт още тази година с избрани модели Pixel и Samsung Galaxy, като ще се предлага първо за модели на BMW и други производители, казва Google. Android 12 подобрява и съвместната работа между Chromebook лаптоп и Android смартфон с технология за умно заключване на устройствата, Wi-Fi и синхронизиране.

Платформата има и вградена функция за превръщане на смартфона в дистанционно за Android TV. Това ще улесни навигацията в интерфейса на телевизора, както и писането на пароли. Очаква се платформата да е готова до края на лятото и да се появи в първите нови смартфони през есента.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.