С надеждата, че пандемията ще е вече отминала, се очаква събитията да се върнат към обичайните си дати

Организаторите на наградите на Гилдията на актьорите, БАФТА и Оскар обявиха подробности около церемониите си за 2022 година. С надеждата, че пандемията ще е вече отминала, се очаква събитията да се върнат към обичайните си дати. 

През 2022 година Наградите "Оскар",  ще се проведат на 27 март в "Долби тиътър" в Холивуд, месец по-късно от обичайната дата – 27 февруари.

Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви, че заради пандемията за втори път ще позволи на продукции, които първоначално са били предвидени за голям екран, но са преминали на стрийминг платформи, да могат да участват в надпреварата за отличията.

Връчиха телевизионните награди БАФТА (ВИДЕО)

Церемонията по връчване на статуетките на Британската академия за кино и телевизия ще се състои в неделя, на 13 март 2022 г две седмици по-рано от Оскарите.

Наградите БАФТА за 2022 г. са планирани с месец по-рано от церемонията си през 2021 г., която се състоя на 10 и 11 април.

Гилдията на актьорите се завръща в двучасов формат за изданието си през 2022 г. и ще се излъчи в последния уикенд на февруари.

НАГРАДИТЕ „БАФТА“: Кои бяха най-елегантните актриси? (ВИДЕО)

Тази година церемонията беше едночасова и организирана изцяло виртуално. Големите победители бяха съдебната драма "Процесът срещу Чикаго 7" и "Ма Рейни: Майката на блуса".

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.