В този филм се разказва за един от най-великите филмови творци в Италия през 60-те години на миналия век

В ексклузивно интервю за Ивелина Кунчева Франко Неро разказва за участието си в документалния филм "Джанго и Джанго". Италианският режисьор Лука Реа стои зад реализацията на този проект, целящ да отдаде почит на най-популярния режисьор на спагети уестърни - Серджо Корбучи. В него специално участие има Куентин Тарантино, който през 2012 г. направи римейк на оригиналния "Джанго" от 1966 г. - "Джанго без окови".

В този филм се разказва за един от най-великите филмови творци в Италия през 60-те години на миналия век. Тарантино се слави като най-големият почитател, а Неро е любимият актьор на Корбучи.

"Преди няколко месеца продуцентът Патрисия Ерколе ми звънна и ми каза, че иска да отдаде почит на Серджо чрез документален филм и би искала аз да дам интервю. Тогава ми съобщи, че и Тарантино ще участва, а аз отговорих, че това е чудесно", спомня си Неро.

ЕКСКЛУЗИВНО ОТ ВЕНЕЦИЯ: Мат Дилън представя новия си филм

Така най-напред снимат американския режисьор, който преди време е щял да пише книга за Корбучи. "Каквото и да се каже за него е малко, постоянно ни разсмиваше, но и беше професионалист", обяснява актьорът.

Тарантино от своя страна е израснал с филмите на Неро и Корбучи и с радост приема да вземе участие в този проект, вдъхновил редица негови филми.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.