„Скоростта на пътя е увеличена от 90 на 120 км/час при управлението на кабинета „Орешарски”, заяви още Николай Алгафари

Най-сериозният проблем на АМ „Струма” е маркировката на пътя. Това заявиха от ГЕРБ по време на брифинг. „Срокът за подновяването на маркировката не е спазен. Разполагаме с кореспонденция, водена от „Автомагистрали” и нейните контрагенти, от която става ясно, че фирмите, които е трябвало да доставят машините и боята за маркировката, са поискали да им бъдат изплатени 50 хиляди лева. Това не е станало и маркировката не е била положена”. Всички документи ще бъдат изпратени на Прокуратурата”, заяви Николай Алгафари.

„Принудени сме да отговорим на откровените манипулации, тиражирани от служебния министър Комитова за АМ „Струма”. Странно защо проверката е капсулирана само в две структури – АПИ и ДНСК. Странно защо и тя се извършва само от служители на Комитова в  МРРБ. Само преди месец беше създадена нарочна комисия за проверка и обследване на пътни ремонти и новото строителство, включително АМ „Струма” с представители на най-малко 10 организации”, каза още той.

ГЕРБ: ДКК и ББР имат договори за милиони с адвокатска фирма, свързана със „Сиела Норма”

„На брифинга беше направено внушение, че едва ли не скоростта на пътя, който не е магистрала, е увеличена от 90 на 120 км/час при управлението на ПП „ГЕРБ”. Фактите сочат, че това е станало при кабинета „Орешарски” и министър Десислава Терзиева”, добави Алгафари.

ГЕРБ: Активите на ББР са спаднали с 500 млн. лв., директор вероятно взима 45 000 лв. месечно

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.