Канцлерът предупреди, че оптимизмът за ситуацията с COVID-19 не означава, че пандемията е свършила

Германският канцлер Олаф Шолц постигна днес споразумение с премиерите на провинциите за разхлабване на антиковидните ограниченията през пролетта, но отбеляза, че пандемията все още не е приключила, предаде Ройтерс.

"След тези две дълги години ние заслужаваме нещата някакси да се подобрят и изглежда, че ни предстои точно това", каза Шолц пред журналисти след среща с регионалните лидери.

Германия: Разхлабване на антиCOVID мерките е изключено

Канцлерът предупреди, че оптимизмът за ситуацията с COVID-19 не означава, че пандемията е свършила, тъй като през есента и зимата може да се очакват нови варианти и влошаване на ситуацията. "Не можем да сме небрежни с всичкия този оптимизъм и увереност, които виждаме тук. Ето защо трябва ясно да се каже, че пандемията още не е свършила", добави Шолц.

Планът от три стъпки, за който беше постигнато споразумение днес, предвижда постепенно премахване на ограниченията за частни събирания и влизане в магазини, ресторанти и хотели, предаде ДПА. От 20 март всички "по-всеобхватни ограничителни мерки" ще бъдат премахнати.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК

Източник: БТА