То е намерено в столичния квартал "Овча купел"

Откриха мъртво бебе, завързано в найлонов плик, в столичния квартал "Овча купел". Детето е било напълно износено, но е починало. Това съобщиха за NOVA от полицията и Спешна помощ. Сигналът е подаден от съсед около 8:30 часа. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Борис Марков е човекът, който е открил тялото. Той разказа пред NOVA, че около 8 часа сутринта, както обикновено, събирал боклука пред заведението си. Видял и синя торба. Вдигнал я с намерение да я изхвърли, а тя се скъсала. Отвътре изпаднало тяло на новородено. Видимо детето било износено и без следи от насилие. Няма предположения коя би могла да е майката. 

Близо 3 часа продължи огледът на криминалистите. Експертизи ще  установяват кога е настъпила смъртта - дали при самото раждане или след като новороденото е било изхвърлено.  Камери в района  няма и това вероятно ще затрудни издирването на  родителите на бебето.

Полицията работи по всички възможни версии. Включително, че бебето може да е да на многодетно семейство от съседната ромска махала. Засега е ясно само, че не е родено в намиращия се наблизо в кв. “Овча Купел” бежански център. Ръководството отрича при тях да е имало бременна жена, която да е родила и да е в неизвестност сега.

“В този център има настанени 26 жени, от които 2 бременни. От Ирак и Турция. Едната е бременна в 4-я месец, другата е бременна в 5-я месец. От началото на годината досега нямаме настанени други бременни жени”, обясни директора на бежанския център Пламен Пенов.

Нямат и случай на бременна жена, която да е искала да бъде настанена, но й е било отказано. 

Така издирването на родителите продължава.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.