Снимка: istock
Вижте какво обясняват диетолози
Сиренето предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб. Само 50 грама на ден са достатъчни, пише „Уорлд Плъс“
Според диетолога Нурия Дижанова аминокиселината метионин, която се намира в този продукт, освобождава черния дроб от излишните мазнини.
„Домашното, особено младото сирене, има една от най-добрите комбинации от хранителни вещества, включително метионин. Тази аминокиселина действа много добре на черния дроб, помага при практически всички заболявания на този орган. Мисля, че метионинът помага за намаляване на количеството мазнини в черния дроб. От научна гледна точка можем да кажем, че прясното сирене подобрява метаболизма на чернодробните клетки“, обясни Дижанова.
Учени: Определени храни предотвратяват развитието на деменция
„Минималното количество прясно сирене, което средностатистическият човек трябва да включи в менюто е 50 грама на ден. При мъжете тази цифра е малко по-висока, защото са "по-едри". Мисля, че сиренето може да се използва с всяко ястие, но има разлика в порциите. 50 грама са достатъчни за закуска, но ако го консумирате за обяд или вечеря, значи са достатъчни 100 грама“, посъветва Нурия Дижанова.
Защо малините са най-полезният плод?
Кои "суперхрани" повишават имунитета
Семената от чиа - лек за лошия холестерол и сърцето
Как зеленчуците помагат на отслабването
5 навика, които са по-вредни от цигарите
Храни, които не трябва да се ядат сурови (СНИМКИ)
Какво се случва с тялото ни, ако заменим всички напитки с вода? (ГАЛЕРИЯ)
Новините на NOVA - вече в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.
Редактор: Габриела Винарова