Коментар на Румен Дунев, Алекси Кесяков, Иван Савов и Стойо Стоев

Какви наказания трябва да има за рецидивисти на пътя коментираха в студиото на „Здравей, България” бившият автомобилен състезател Румен Дунев,  бившият началник на „Пътна полиция” Алекси Кесяков, криминалистът Иван Савов и Стойо Стоев от съюза „Таксита”.

Според Дунев основният проблем е Законът за движение по пътищата. По думите му държавата не предприема мерки, за да намали подобни инциденти.

„Законът реално не е променян. Това се прави помеждудругото. Трябва да се изведе група от експерти, които 3 месеца да работят само това от сутрин до вечер. Това е едно „отгледано от обществото произшествие. Всички сме виновни за това”, допълни Кесяков.

„Мъжът не е бил задържан на 11 юни, когато е хванат с наркотици. Трябвало е да бъде арестуван поне за 24 часа. Сигурен съм, че когато са го проверили, е можело да се установят други обстоятелства – че има буркан, палка, фалшиви регистрационни номера. Комисар Тенев е прав за себе си. Неговите правомощия стигат до един момент. След това служителите от СДВР е трябвало да вземат отношение. Нека МВР излезе с информация. Сега ще има проверка и ще се установи истината. Става въпрос за пътнотранспортно произшествие, причинено по криминални подбуди. Сигурен съм, че зад лицето стои някой, за да остане толкова пъти безнаказан”, коментира Савов. Той направи паралел между Георги Семерджиев и прокурорския син в Перник, обвинен в извършването на множество побои.

„Виждаме липса на респект от закона, наглост. В България извършваш нещо и знаеш, че няма да бъдеш наказан”, поясни той.

„Таксиметровият шофьор, участвал в катастрофата, е добре физически, нямаше нищо счупено. Имал е леки болки в главата, но нищо сериозно. Направиха му преглед на място. Това е чист късмет, следващият път може да няма такъв”, допълни Стоев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.