По думите му страшно е над 40 души от МВР да са помагали на криминално лице

Огромният проблем е, че корупцията убива. Подборът на служителите в МВР е далеч под това, което се изисква. Отношението към работата - събираха от кол и въже. МВР не се реформира от социализма насам. В него има 65 000 души. Те трябва да ни защитават, денонощно са в контакт с криминалния контингент. Получава се срастване когато няма контрол от висшестоящите. Това коментира за "Твоят ден" Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба.

Криминалист: Протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво

Според него трябва да се направи разследване как години Семерджиев е бил "покриван". "Възможно е да е бил регистиран от информатор. Няма как обаче едно престъпление да се оправдае с изясняване на друго", обясни Найденов. 

По думите му 90% от сегашните служители ще си останат и за години напред. "Някои от тях могат да бъдат предложени за уволнение, но в крайна сметка да не ги уволнят, както и да бъдат само наказани. От началото на 90-те години има разпад на държавността, службите и правоохранителните органи. Страшно е над 40 души да са помагали на криминално лице. Корупционна верига прави проблемите", заяви той. И припомни, че по негово време е била направена ревизия и е имало 1 млн. висящи дела с изтекла давност.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.