Събитията в Украйна коментират Владимир Миленски и Петър Карабоев

Ако руският президент Владимир Путин използва тактическо ядрено оръжие, НАТО и САЩ ще отговорят с неядрени оръжия обаче в огромно количество. Такава теза изказа в студиото на „Здравей, България” Владимир Миленски, член на Атлантическия съвет.

„Това противопоставяне никога не се играе с открити карти. Беше достатъчно ясно Джо Байдън да каже три пъти „Don`t do it” („Не го прави”). На английски това е толкова груба заплаха право в очите и означава „опичай си акъла, защото си смъртник”, каза още той.

Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожка област

Според зам.-главния редактор на „Дневник” Димитър Карабоев може да има унищожаване на носителите на ядрено оръжие. „За съжаление, това са хиляди бойни глави, които могат да се монтират на бомби и ракети. Сложно е възпирането на подобна заплаха”, е неговото мнение.

Относно евентуален вариант, при който Путин обявява победа след анексирането на 15% от територията на Украйна, Карабоев каза: „Въпросът е някой да признае това в чужбина и да приеме, че това е червена линия, на която той е готов да седне и да преговаря”.

Путин обявява част от Украйна за руска

Миленски е на мнение, че в 15 ч., когато е официалната церемония по подписването на договорите за присъединяване на новите територии и Путин се очаква да произнесе дълга реч, светът ще види „поредната руска трагедия”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.