Според научните факти мъжете имат повече мускули

До 1,7% от бебетата се раждат с полови характеристики, които не отговарят на типичните определения за мъже и жени. А повече от 150 милиона души не чувстват, че принадлежат към традиционните полови стереотипи. Дори между класическите полове обаче разликите са много по-малки, отколкото си мислите.

Вярно ли е, че мъжете са силният пол? Според научните факти мъжете имат повече мускули, около 40% повече в горната част на тялото и в долната 30%. Жените имат повече мазнини в случай на бременност.

Що се отнася до скоростта, мъжете имат предимство. Колко еластични са връзките, сухожилията и мускулите? Мускулно-скелетната система е по-гъвкава при жените. При мобилността също.

При бързината на реакциите, координацията и баланса няма големи разлики. Пъргавостта зависи от физическото състояние.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.