Двамата отличени бяха водещата Милена Милотинова и репортерът Александър Марков

Фондация “Димитър Цонев” връчи петите си поред награди за телевизионна журналистика. Те са в две категории - ТВ водещ и ТВ репортер.

Двамата отличени бяха водещата Милена Милотинова и репортерът Александър Марков. Марков беше първият български журналист, който от място отразяваше войната в Украйна. Репортажите му бяха излъчени в над 70 световни медии.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

“Сърдечно благодаря. Спомням си, когато Димитър Цонев се върна в БНТ. Той се подготвяше с часове преди всяко свое интервю. Това, което научих от него е, че винаги трябва да си подготвен за това, което ти е нужно”, каза Марков.

Водещата Милена Милотинова беше наградена за цялостен принос в журналистиката. Тя започва кариерата си в Българската национална телевизия, където в продължение на 8 години си партнира с Димитър Цонев в “По света и у нас”. “Тази награда е много ценна за мен, защото е от името на Митко Цонев. С Митко се работеше леко, дори и в най-тежките моменти”, каза журналистката.

Фондация “Димитър Цонев” е създадена в подкрепа на журналистиката и кадрите, които искат развитие в сферата на медиите. Със своите дейности фондацията цели да подпомага развитието на българската телевизионна журналистика.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.