Правителството на Байдън на няколко пъти удължи срока им на действие

Правителството на американския президент Джо Байдън обяви в понеделник, че извънредните здравни мерки на федерално ниво, които бяха въведени в рамките на борбата с COVID, ще бъдат отменени на 11 май, предаде Ройтерс.    

Националната извънредна ситуация и извънредната ситуация в сферата на здравеопазването бяха обявени през 2020 г. от тогавашния президент Доналд Тръмп.

Правителството на Байдън на няколко пъти удължи срока на действие на извънредните мерки, с които на милиони американци бе даден безплатен достъп до тестове, ваксини и лечение, отбелязва Ройтерс.

САЩ няма да изпратят изтребители F-16 на Украйна

Административно-бюджетната служба на Белия дом заяви, че срокът на действие на мерките, който изтича през следващите месеци, ще бъде удължен до 11 май, от която дата мерките окончателно ще спрат да действат.     

По силата на извънредната ситуация в сферата на здравеопазването правителството плащаше за ваксините срещу COVID, за някои тестове и за определени видове лечение. Когато срокът на извънредната мярка изтече, тези разноски ще бъдат пренасочени към частните застрахователи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Божидар Захариев, БТА