Този стил музика завладява все повече фенове

Берлин е известен със своята техно музика. Но друг жанр също завладява клубната култура все по-убедително. Афробийтовете - ритмите от различни части на Африка, присъстват в плейлистите на много диджеи.

Двама от тях са в челните редици на Афробийт движението в Германия - Номи и Миста Вализ. Номи е един от малкото международно признати професионалист в пускането на музика от този жанр. Началото на кариерата му е много трудно, тъй като мъжете диджеи често я подценявали. Днес Номи с удоволствие помага и със съвети на нови таланти при заснемането на видеоклипове.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ТАЛАНТИ: Братя на 7 и 9 години – виртуози на пианото и цигулката (ВИДЕО)

Като част от музикалния колектив „Фрик дьо ла фрик“, от десет години Номи и Вализ организират афропартита в Германия. Когато започват първата си серия партита в Берлин - „Афрохийт“, те създават безопасно пространство за цветнокожите. На техните събития полът, възрастта и произходът са без значение. Това, което е важно, е споделената страст към новата африканска музика.

„Фрик дьо ла фрик“ вече са неразделна част от берлинската клубна сцена. Те осигуряват звук за големи електронни събития със собствена озвучителна система. Продуцират и собствен афрозвук от няколко години.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Маргарита Стоянчева