Униформените подозират, че задържаният е част от канал за трафик на мигранти

Двама бургаски полицаи отказаха подкуп от 200 евро. Парите им били предложени от сириец с хуманитарен статут у нас. При проверка се оказало, че автомобилът, в който бил сириецът и още един мигрант, е с нередовни документи. Полицаите подозират, че задържаният е част от канал за трафик на мигранти, който минава през село Трояново към магистрала „Тракия”.

Във вторник сутринта автопатрулът , отговарящ за сигурността в Камено, получава обаждане за съмнителни чужденци в автомобил на изхода на село Трояново. Сигналът е подаден от охранител в частна фирма. Колата е със софийски номера. В нея са били 21-годишен сириец с хуманитарен статут и още един сириец - на 23 години, който е в процес на искане на международна закрила. Обяснили на полицаите, че объркали пътя. При проверката станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация преди 4 месеца. Нарушения имал и самият шофьор.

„Същият ми представи свидетелство за управление на МПС, издадено от Обединените арабски емирства, на което свидетелство е записано, че  водачът няма право да управлява автомобили с механична скоростна кутия или така наречените „ръчни” скорости. Отделно нямаше легализиран превод, издаден от консулските власти”, разказа за случилото се младши автоконтрольор Тодор Панайотов. Полицай Панайотов обяснил, че ще бъдат иззети регистрационните табели на колата и започнал да пише акт на водача.

Водачът, който говорел български, дошъл до униформените и ги помолил „да не правят нищо”. Изкарал две банкноти от по 100 евро и ги пуснал на папката им. Последвал арест. А полицаите обясняват, че това не е първият път, в който им предлагат подкуп.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.