Той е намира в Ню Йорк

През 1872 г. единият от синовете на Александър I Освободител предприема дипломатическо посещение в САЩ. Принц Алексей обаче не харесва кухнята им и им казва, че френската кухня е далеч по-добра.

Американците започват да създават гастрономическа система, чрез която могат да предложат висококачествена и вкусна храна, която не се променя с времето. Отговорът се оказва в разнообразието. Ресторант Мама Леоне позиционира италианската кухня високо в стандартите, като я асоциира със стил и изящен вкус. През 1906 г. италианските ястия излизат от работническите квартали и благодарение на прочутия Енрике Карузо, семейство Леоне отваря първия си ресторант. С времето бизнесът неизменно се разраства, заедно с порциите и то на ниски цени.

Оттогава досега Мама Леоне се разширява до най-големия ресторант в града, обслужващ 700 000 гости годишно в 11 трапезарии. А Бродуей се храни там десетилетия наред.

Повече за историята, чуйте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.