Питър Хорокс посвещава три десетилетия от живота си на британската медия

Питър Хорокс посвещава три десетилетия от живота си на BBC. В продължение на пет години е директор на BBC World Service, чието съдържание достига до над 350 милиона души по целия свят всяка седмица. 

Малцина са онези, които могат да се похвалят със снимка с покойната Елизабет II и Хорокс е един от тях.

Обединеното кралство се готви за коронацията на Чарлз III

"Бях развълнуван и много впечатлен от нея. По това време, преди 10 години, тя вече беше доста възрастна. Много мила, очарователна, но в същото време уравновесена и формална, оставяше усещането за Величеството в ролята на монарха, макар да се държеше приятелски", споделя Питър Хорокс.

"Крал Чарлс също е идвал в BBC World Service. Изключително добре информиран е. Интересува се живо от телевизионното отразяване на теми като екология, архитектура, храна и земеделие", разказва журналистът.

"Когато той дойде в нюзрума, имахме планьорка. Той седна сред нас и даде своите идеи за емисията. Беше като истински журналист", допълва още Хорокс.

Целия разговор гледайте във видеото.

Кралят - Коронацията на Чарлз III - следете на живо в специалното студио на NOVA в събота, веднага след обедната емисия новини.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАЦИЯТА НА КРАЛЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.