Той подкрепя идеята разплащането в страната да е и в лева, и в евро

„Инфлацията ще намалява в тази, в следващата, и в по-следващата година. Също така може да се каже, че данъците няма да се ограничават, което има отношение към нарастването на доходите в частния сектор. Ниските данъци означават по-високи доходи за цялата частна икономика”. Това каза Мартин Димитров - депутат от ДБ в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

За последната 1 година пенсиите бяха увеличени три пъти. Общото увеличение ще достигне над 40% на средната пенсия, каза той. 

Запитан за „алчностфлацията” Димитров заяви, че инфлацията със сигурност ще спада поради международната ситуация в момента.

Той изтъкна ролята на регулаторите, които, по думите му, са крайно неефективни. „Които трябва да сменим. Обаче за да ги сменим, трябва да имаме мнозинство, и то мнозинство, което да не избере пак същите”, каза Димитров.

Той подкрепя идеята разплащането в страната да е и в лева, и в евро. Двете страни се споразумяват доброволно за това тази възможност да съществува, каза Димитров и даде пример с Косово и с Черна гора, където има разплащане с евро.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook