Според Мария Маркова видимо и двамата задържани са употребили значително количество алкохол

Продължаваме да следим случая с насилието над момиче и момче пред заведение в "Слънчев бряг", в присъствието на охранители. Вчера ви разказахме за появилите се кадри, на които се вижда как мъже ритат паднало на земята момиче. При опит да ѝ помогне, на земята е повален и младеж. Клипът е заснет в събота около 4.30 през нощта.

Кадри с насилие над момиче и момче пред заведение в „Слънчев бряг” обиколиха социалните мрежи

Полицията и прокуратурата започнаха проверки. Според свидетели двамата младежи са били в неадекватно състояние и са се държали арогантно в дискотеката. Районният прокурор Мария Маркова сподели, че в РП-Бургас е образувано досъдебно производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди. "С установяването и разпитите на множество свидетели ще се установи доколко служителите на охранителната фирма са превишили своите права. Разследването е в много начален етап, издирва се лицето, което не е с униформа на охранителната фирма, за което на записа се вижда, че рита момичето", обясни тя. 

Сигнал за насилие от охранители: Започва проверка на прокуратурата

По думите ѝ задържаните са дошли от вътрешността на страната с цел забавление. Предполага се, че са им взети проби за употреба на алкохол и наркотици. "Неадекватното им поведение сочи, че са употребили значително количество алкохол", заяви тя.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.