С танцувалния си ритъм неговата песен придоби голяма популярност в Европа

Алекс Ферари е сред най-нашумелите музикални изпълнители от Бразилия. С танцувалния си ритъм неговата песен Bara Bará Bere Berê придоби голяма популярност сред купонджиите в Европа, където оглави класациите и е неизменна част от репертоарите на почти всички дискотеки.

Здравейте, ние сме от България! Как се чувствате тук в Крайова да представите своята музика по време на фестивала Интенсити?

Много съм щастлив, че ще пея в прекрасна страна като Румъния. Не знаех, че е толкова красиво тук, атмосферата е прекрасна. Надявам се всички да са се забавлявали и танцували много. Изпитвам радост да пренеса културата на Бразилия тук и се радвам, че нашата музика се харесва и по тези географски ширини.

Танцуващият милионер Джанлука Ваки: За да покажеш, че уважаваш живота, трябва да му се наслаждаваш!

Сред най-популярните ви песни е Bara Bara, Bere Bere. Какво всъщност означава това?

Това е популярна бразилска песен на португалски. Създадена е от Доргивал Дантас и е интерпретирана многократно от различни бразилски изпълнители, които променят текста или аранжимента.Така направих и аз през 2011-та година и съм щастлив, че песента има такъв голям успех и до днес.

Мишел Тело също има версия на тази песен. Напоследък все повече бразилски изпълнители жънат успех в Европа. Как си го обяснявате? С какво бразилската музика е толкова специална?

Аз смесвам латино попът сертаниехо с електронната музика и това се харесва много на всички. Той е празничен, достъпен и лесен за запомняне. Всички се впускат във вихъра на танца и радостта се предава като вълна. това е течение, което има собствена идентичност, като рапа например. Смея да кажа ,че съм изобретателят на стила електрониехо, защото наистина бях първият, който смеси електронна музика със сертаниехо. Смятам ,че това е само началото и искрено вярвам, че новите бразилски певци ще последват тенденцията.