Двамата братя и тяхната сестра навършиха девет години

Менг Менг, Шуай Шуай и Ку Ку - единствените панди тризнаци в света, отпразнуваха деветия си рожден ден в парк в Южен Китай. Гледачите на пухкавите мечета – двама братя и една сестра, им организираха пищно тържество.
 
Мъжкият Шуай Шуай се наслади на апетитна бамбукова торта с любимите му плодове. По-малкият му брат Ку Ку също получи бамбуков десерт и се повози на специалното влакче, направено за тризнаците.
 
РЯДЪК ФЕНОМЕН: Кафява мечка роди 4 малки в Родопите (СНИМКИ)

Най-голямата и единствена женска панда сред тях - Менг Менг похапна торта с диня, драконов плод и други любими нейни храни под сянката на тръстиковата си колиба.
 
„Пандите прекарват между 10 и 12 часа в хранене всеки ден. По-удобно им е да седят, докато хапват", каза за Ройтерс Ли Гуовей, гледач на панди в сафари парка.
 
Той е едно от най-големите места за отглеждане на диви животни в Азия и е дом на 14 панди. Паркът е известен с това, че предоставя много възможности за насърчаване естественото поведение на питомците си, което помага за подобряване или поддържане на тяхното физическо и психическо здраве.