С него ни запознава екипът на предаването „Евромакс” на „Дойче веле”

Възможно ли е да създаваме изкуство от лабиринта на големите градове? Да, казва британецът Антъни Хойт, който очертава картинки с помощта на велосипеда и навигацията си.

От 2016 година той използва GPS приложение, за да рисува лица и фигури върху пътните карти на Великобритания. Четката е неговото колело. Обикновено върти педалите в разстояние на между 80 и 120 км, за да илюстрира един мотив.

Хобихорсинг – конен спорт с кон на пръчка (ВИДЕО)

Интересното занимание, което трае 4 до 6 часа, Антъни планира около 3 месеца предварително.

Слонове в Бирмингам, лица в Шефилд и Кардиф, кученце или ято птици в Бристол – това са само част от „нарисуваните” от колоездача фигури. Той обаче става световно известен с коледните си мотиви. Сега мнозина го познават като Въртящия Пикасо.

В бъдеще той не иска да се ограничава до карането на велосипед само във Великобритания. Казва, че си представя мотиви в Париж, а улиците на градовете в САЩ приема като артистично предизвикателство, което би искал да покори един ден.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.