Обвиненият отрече да ги е принуждавал да просят, а адвокатът му поиска по-лека мярка

Съдът в Бургас остави в ареста 58- годишният Бяндо Милев, обвинен че е принуждавал трима мъже да просят.

По време на разследването стана ясно, че той е организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място. Единия от тримата е 55-годишен мъж от Ловеч, станал причина Динко Вълев да влезе в ареста, след нанесения побой над него.

ИЗМАМНАТА СХЕМА В БУРГАС: Как полицията арестува мъжа, организирал просяци

Той обичайно се представял за инвалид, като освен в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол. Другите двама – на 30 и 59 години просели основно в Пловдив и Варна. Днес в съда обвиненият отрече да ги е принуждавал да просят, а адвокатът му поиска по-лека мярка, тъй като Бяндо Милев бил болен от рак и трябвало да посещава лъчетерапия.

Арестуваха мъж, организирал просяци - мними инвалиди в Бургас

„Никой не съм карал. Имало е случай карал съм ги до болницата и ако някой ми каже остави ме в центъра и аз ги оставям и отивам да си върша работата. Просто ги познавам и съм им помогнал да не скитат лятото да не спят в храстите да спят вкъщи. За това по 100 лева ми дават”, заяви в съда Бяндо Милев

„Клиентът ми е в тежко здравословно състояние. Има рак на простата, диабет, хипертония, поставени четири стенда. Поискахме съдебно-медицинска експертиза, която да констатира здравословното му състояние и дали да изтърпява мярка лишаване от свобода или мярка за неотклонение”, каза адвокатът му Калин Янев. 

Източник: БГНЕС