Всички котки в Котешката къща търсят своя добър човек

60 бездомни котета търсят своя дом. "Нямаме достатъчно осиновители в България и някои котета чакат с месеци, дори години да бъдат забелязани". Това каза в интервю Матилда Кръстева, представител на Фондация „Щастие за котките“, която се грижи за бездомни котки чрез кастрация, ваксинация, лечение и намиране на домове.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

С нея разговаряме по повод осиновителския уикенд, който организират от Фондация „Щастие за котките“, с цел да привлече всички онези хора, които планират да осиновят коте на гости в Котешката къща, намираща се в столичния квартал „Гео Милев“, да се запознаят лично с обитателите, като акцентът е върху най-малките от тях.

Кръстева заяви, че в момента 60 котета се нуждаят от дом и търсят своите осиновители. „Нещата, за съжаление, стават доста бавно“, отбеляза тя.

Всички котки в Котешката къща търсят своя добър човек, който да им осигури дом, пълен с любов, топлина и грижи. Има обаче, задължителни изисквания към осиновителите, които трябва да се спазват, за да могат котетата да живеят в добра и спокойна среда.

Първо по рода си кафене с котки отвори врати в Газа (ВИДЕО)

„Първото задължително условие е котето да се гледа вътре, в жилище с обезопасени тераси, прозорци, за да не стига до неприятни инциденти. Също така, ако това не се е случило при нас предвид възрастта на котето, задължително да се кастрира при навършване на определената възраст и да се храни с качествена храна“, заяви Кръстева и допълни, че котетата следва да посещават редовно и ветеринарен лекар.

Жената обясни, че в Котешката къща всяко коте си има своята история, която невинаги е особено щастлива.
„Някои са доведени или намерени в крайно критично състояние, преминали са дълго и скъпо лечение“, разказа тя и посочи, че много често се случва така, че в началото хората тръгват да помагат финансово, но след това много често котетата биват забравени.

Матилда Кръстева отправи призив към хората да кастрират домашните си любимци, за да не се стига до нежелани поколения, които после доброволци на Фондация „Щастие за котките“ и случайни хора събират по улиците.
„Да се грижат адекватно за тях и ако имат възможност да кастрират и бездомни животни, особено за София, където има много безплатни програми“, заключи тя.

Кучета и котки, облечени в най-елегантните си дрехи, получиха благословия в Боливия (ВИДЕО)

Фондация „Щастие за котките“ съществува от 3 години, но Матилда Кръстева се грижи за бездомни котки на доброволни начала много преди създаването ѝ.
Всеки, който иска да осинови коте, да се грижи за него и да получи ценни съвети как това да се случи по най-добрия възможен начин, може да се свърже с Кръстева във Facebook страницата на фондацията. 

Източник: БГНЕС