Установено е, че арестуваният страда от параноидна шизофрения и е криминално проявен

35-годишен мъж е задържан за убийството на баща си, извършено с особена жестокост в шуменското село Зайчино ореше, съобщиха от МВР. 71-годишната жертва е открита мъртва в пристройка, сред разпилени електроуреди и различни други вещи и предмети. Установено е, че смъртта му е настъпила в резултат на множество удари по главата и тялото. 

Сигналът за престъплението е подала 64-годишната му съпруга, която казала, че е притеснена, тъй като не отговаря на телефонните ѝ обаждания. Като съпричастен към извършеното деяние е установен и задържан синът на жертвата - 35-годишен мъж от Нови пазар. 

Край на заложническата криза: Мъжът, ранил човек и похитил трима, се предаде (ВИДЕО+СНИМКА)

Има данни, че задържаният страда от параноидна шизофрения с биполярно разстройство. След като му бъде повдигнато обвинение, ще бъде настанен в психиатрично заведение за изследване, където може да остане не повече от 60 дни. Ако се съберат доказателства, че той не разбира значението на действията си, делото ще бъде прекратено и мъжът ще бъде изпратен в специализирано заведение. 

Мъжът е известен на полицията с извършени от него кражби. Задържан е и за шофиране под въздействието на наркотици и притежание на дрога.

Източник: Станимир Савов, БТА