От БДЖ осигуриха допълнителни вагони във влаковете, а транспортните компании допълнителни автобуси по основните направления в страната

И днешният ден не мина без инциденти на пътя. Около 14:40 часа на магистрала „Тракия” край Пазарджик е станала верижна катастрофа с 9 автомобила. Като причина се посочва неспазване на необходимата дистанция. Няма пострадали хора. Движението в района вече се осъществява нормално.

Много хора избраха да пътуват днес и през целия ден движението в страната беше натоварено. От БДЖ осигуриха допълнителни вагони във влаковете, а транспортните компании допълнителни автобуси по основните направления в страната.

Особено натоварен през деня беше трафикът в столицата около големите търговски обекти.

А от КАТ са мобилизирали празнични дежурства на екипите си, за да следят за спазването на правилата по пътищата.

ПРАЗНИЧНОТО ПЪТУВАНЕ: Допълнителни места във влаковете и автобусите заради Коледа и Нова година

Броени часове преди Бъдни вечер все още имаше хора, решили да отпътуват, за да посрещнат празниците извън дома. Изходите на София и през днешния ден останаха натоварени.

Билетите за влаковете и автобусите бяха почти изкупени още миналата седмица.

„Ние сме се постарали да увеличим съставите на композициите, които традиционно превозват най-много пътници, това са София-Видин, София-Плевен, Бургас, Варна, Пловдив и в тези влакове”, заяви Ивайло Георгиев, директор на дирекция „Продажби и обслужване”, БДЖ.

За Коледните и Новогодишните празници от БДЖ са осигурили 17 000 допълнителни места.

Освен редовните 150 автобуса, които преминават на ден през Централна гара-София, за най-натоварените направления в празничните дни са осигурени още 80 допълнителни.

„Когато свършат билетите в дадено направление, самите превозвачи осигуряват в същия час още един автобус, който е извънреден и ги дублираме по два или три, в зависимост от натовареността и желанието за пътуване. Очакваме средно дневно около 8000 и 10 000 души да преминат през автогарата”, заяви Иван Мирославов, изпълнителен директор на Централна автогара-София.

Над 900 полицейски екипа ще работят на терен през празничните дни. Засилени проверки ще има за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.