Пострадали са двама души

Двама мъже са пострадали, след като лек автомобил, управляван от 60-годишна жена, се е ударил в търговски обект в Стара Загора. След това автомобилът се е блъснал в две паркирани коли, в които не е имало хора.

Двамата ранени са откарани в болница. Единият е с охлузвания по краката, другият е с тежки гръдни травми с опасност за живота, след операция, съобщиха лекарите. 

Защо шофьор получи най-лекото наказание за превишена скорост и два отнети живота?

Сигналът за инцидента е подаден по обед. Жената е изгубила контрол върху превозното средство, докато се движила по ул. „Промишлена”. Тя не дава адекватни обяснения на полицията за причината. Тестовете ѝ за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Катастрофата е станала в участък, където ограничението на скоростта е 40 км/ч.  „Не мога да ви кажа в момента какво се случи, развълнувана съм”, обясни жената, шофирала автомобила. 

„По някаква причина водачът е загубил контрол над автомобила. Всички проби са отрицателни, но не дава явно обяснение за ситуацията”, обясни началникът на „Пътна полиция” - Стара Загора гл. инсп. Димитър Димитров. 

Свидетели на катастрофата споделят, че ударът е бил много силен. Разследващите ще трябва да установят как се е стигнало до тежкия инцидент. 

До момента е ясен само пътят на колата. „Навлиза в насрещното платно, след което губи контрол над автомобила и се удря в една будка за бързо хранене”, допълни Димитров. 

Според свидетели до павилиона е имало още двама души, които са чакали реда си. Те са успели да се разминат от връхлитащия автомобил буквално на сантиметри. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase