Активите им на Острова ще бъдат замразени

Шест дни след смъртта на Алексей Навални въпросите стават все повече, а отговорите все по-малко. Властите продължават да отказват на близките му достъп до тялото. На този фон Великобритания стана първата държава, която наложи санкции на руски официални лица заради смъртта на Навални. Темата продължава да предизвиква остър отзвук и в Съединените щати.

Смъртта на Навални продължава да е повод за възмущение в западните страни. Веднага след новината, че руският опозиционер е починал, Джо Байдън каза, че отговорен за това е Владимир Путин. Доналд Тръмп обаче не реагира веднага и бе атакуван от противниците му. В интервю той заяви, че е обект на политическо преследване и сравни съдбата си с тази на Навални.

Майката на Навални подаде жалба в съда

„Ситуацията с Навални е много тъжна. Той беше много смел човек, защото се върна, а можеше да остане в чужбина. Честно казано, може би щеше да е по-добре да не се връща и да продължи да говори извън страната. Мнозина смятаха, че това може да се случи и то се случи. Това е ужасно нещо и се случва и в нашата страна. Ние се превръщаме в комунистическа държава в много аспекти”, заяви Доналд Тръмп.

Междувременно стана ясно, че Съединените щати ще обявят в петък голям пакет от санкции срещу Русия заради смъртта на Алексей Навални. А Джо Байдън реагира остро след изказването на Доналд Тръмп.

Москва разпореди идентифициране на всички, които полагат цветя в памет на Навални

„След като миналата седмица най-яростният опозиционен критик на Путин - Алексей Навални, почина в руски затвор, бившият президент Тръмп и други републиканци отказаха да потърсят отговорност от Путин за смъртта му. Вместо това Тръмп заяви, че смъртта на Навални го е накарала да осъзнае колко лоша е Америка. Той каза, че сме нация в упадък, провалена нация. Защо Тръмп винаги обвинява Америка?

Великобритания стана днес първата страна, санкционирала руски официални лица заради смъртта на Навални. „Заедно с нашите съюзници обмисляме всички възможности да потърсим отговорност от Русия и Путин, а тази сутрин санкционирахме ръководителите на затвора, където все още лежи тялото на Алексей Навални”, заяви британският премиер Риши Сунак.

В съда на град Салехард е постъпила жалба от майката на Алексей Навални за незаконни действия. Разглеждането ѝ е насрочено за 4 март при закрито съдебно заседание, заявиха от съда.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase