Вижте как да го направите лесно и бързо

Йогурт кейк с ягоди е вкусно изкушение и подходящ десерт за всяка трапеза. Особено свежо допълнение към основните ви ястия напролет, заради приятния си лек вкус. Вижте как да го приготвите лесно и бързо.

В кухнята на „На кафе": Марокански кускус със скариди и змийски кейк

Захар, кисело мляко, фреш, настъргана кора и разтопен желатин се смесват и се добавя сметаната. Жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците – с останалата. Смесват се внимателно, като се добавя брашното. Сместа се разстила на дъното на форма върху хартия за печене и платката се пече на 180 градуса до готовност. 

Ягодите, водата и захарта се поставят в касеролка и се варят до готовност на плодовете. След това се пасират и прецеждат през цедка. Сместа с желатина се изсипва върху добуш платката. Оставя се в хладилник да стегне. Сервира се с ягодовия сос.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase