Тя ще стане 49-ият лауреат на приза

Американската актриса Никол Кидман ще получи награда за цялостни постижения на Американския филмов институт, предава БТА. Холивудски звезди, сред които Мерил Стрийп, Морган Фрийман, Наоми Уотс, Рийз Уидърспун ще почетат актрисата на церемонията по връчване на наградата на 27 април. 

Носителката на "Оскар" Никол Кидман ще стане 49-ият лауреат на наградата за цялостни постижения. В същото време тя е и първата австралийска актриса, която ще бъде почетена от Американския филмов институт. Сред носителите на наградата за цялостни постижения са Мерил Стрийп, Том Ханск, Робърт Де Ниро. 

Никол Кидман в провокативна фотосесия на корицата на Vogue

Кидман трябваше да получи наградата на 10 юни миналата година, но церемонията беше отложена заради стачката на сценаристите в Холивуд. 

Сега ще получи отличието си на галавечер в "Долби тиътър" в Лос Анджелис. Представянето ще бъде направено от Мерил Стрийп, която стана 32-рият носител на наградата през 2004 г. Морган Фрийман ще бъде водещ.

Никол Кидман представя блясъка и романтиката на холивудската традиция, но освен това тя е актриса, която умее да поема рискове, затова всяко нейно изпълнение носи нещо ново и дълбоко, коментира Наоми Уотс. 

Кидман е номинирана пет пъти за "Оскар" и печели наградата за най-добра главна женска роля през 2003 г. за участието си в "Часовете". През 2006 г. тя стана носител на най-високото държавно отличие на страната. 

Кидман е носителка на награди БАФТА, ЕМИ и "Златен глобус". През 2017 г. беше почетена с юбилейно отличие на 70-ото издание на кинофестивала в Кан. 

Никол Кидман е посланик на добра воля за правата на жените на ООН от двайсет години. Заедно със съпруга си Кийт Ърбан актрисата спомага за събиране на средства за борба с рака при жените по програмата на университета "Станфорд". 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 

Източник: Розалия Благоева, БТА