Безплатното събитие на „Ох, на мама!“ ще се проведе на 19 май в Event Space 2020, гр. София

Деветима водещи експерти в три тематични панела и двама родители, които ще задават точните въпроси. Това ни очаква на първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО Събитие на „Ох, на мама!“ за бременни и родители, което ще се проведе на 19 май 2024 г. в Event Space 2020, гр. София

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева и писателят Георги Блажев.  

!!! Местата са ограничени, а пълна програма и бърза регистрация можете да направите ТУК 

Събитието е разделено логически в три панела – Бременност, Новородено и Дете и събира най-важната информация за бъдещи и настоящи родители на едно място. 

Темите са: 

ПАНЕЛ БРЕМЕННОСТ:

бременност

Снимка: iStock

1. “Искам бебе“ – всичко за зачеването 

Лектор: д-р Даниел Ставрев, акушер-гинеколог 
Как да се грижим за тялото си за по-големи шансове за бебе, как да процедираме при проблеми със забременяването – стъпка по стъпка и какви са първите признаци на бременност – ще ни разкаже д-р Даниел Ставрев. 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

2. Проследяване на бременността – от А до Я 

Лектор: д-р Мажена Панова, акушер-гинеколог 
Какво включва всеки преглед при проследяващия акушер-гинеколог - т.нар. женска консултация по време на бременността? И препоръки за протичане на бременността, опазване на нейното здраве и това на развиващото се бебе ще даде д-р Мажена Панова. 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

3. Естествено раждане и секцио – как да решим? 

Лектор: Динка Негалова, акушерка 
Как да родя? Естествено раждане или секцио? Какви са етапите на естественото раждане, какво се случва в родилна зала и след това? На тези и много други въпроси отговаря Динка Негалова. 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

ПАНЕЛ НОВОРОДЕНО 

бебе

Снимка: iStock

1. Началото на кърменето – полезни съвети 

Лектор: Ася Демирева, консултант по кърмене 
Ася Демирева е тук, за да ни разкаже най-важното за този важен емоционален и физически контакт между майка и бебе. Наред с естествените процеси, тя ще засегне и някои по-често срещани казуси, с които дамите се сблъскват, за да им вдъхне увереност, че всичко ще е наред. 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

2. Първи стъпки в захранване на бебето: Съвети от педиатър 

Лектор: д-р Андрей Гончаров, педиатър 
Как да разберем, че е настъпил моментът за захранване? Какви са различните методи за въвеждане на храната в живота на мъничето? Как става захранването, с какви храни е подходящо да стартираме, с кои да внимаваме и как да избегнем грешки? Ще ни разкаже д-р Андрей Гончаров. 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

3. Грижа за кожата при бебета и малки деца 

Лектор: д-р Зорина Петрова, фармаколог 
Новородените бебета имат нежна кожа, която има своите специфични нужди. Изключение не правят и децата. Как да се грижим за кожата на мъниците, за какво да следим при кожни раздразнения и как да се справяме в специфични ситуации – ще ни разкаже д-р Зорина Петрова. 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

ПАНЕЛ ДЕТЕ

дете

Снимка: iStock

1. Първи грижи за детските зъбки 

Лектор: д-р Анжела Стоименова, стоматолог 
Как да поддържаме детската усмивка здрава – всичко важно на едно място – ще ни разкаже детският стоматолог д-р Анжела Стоименова 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

2. Семейството и как да оцелеем в него? 

Лектори: Ивета Рангелова и Биляна Котева, семейни терапевти 
Истината е, че в семейния ни живот се сблъскваме с няколко така наречени задължителни кризи, които са почти неизбежни. Една от тях е появата на дете в семейството. Как се адаптираме това колкото вълнуващо приключение, толкова и предизвикателство за двойката, ще ни разкажат Биляна Котева и Ивета Рангелова. 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

3. Майчинство и права – въпроси и отговори 

Лектор: Мария Маринова, HR специалист 
Родителството е едно от най-вълшебните неща, които ти се случва, но и едно от най-важните, променящи живота ти напълно. Наред с всичко друго, следва да сме наясно и с нашите права и задължения, които имаме – като бременни, като майки, като бащи. Мария Маринова е тук, за да ни разкаже всичко важно в най-подробни детайли. 

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК 

„Това събитие е логичното и нужно продължение на нашата мисия в дигиталното пространство, а именно да бъдем топлата връзка и мостът между търсещите отговори родители и добрите специалисти в областта на физическото и психоемоционално здраве както на майките и татковците, така и на децата. Екипът ни благодари за подкрепата и доверието и на нашите генерални спонсори УСБАЛАГ "Селена", ТБ "Селена целс" и верига хипермаркети Kaufland , както и нашите спонсори от Дентална клиника Петър Дучев Kids, компанията за дермокозметика Laboratorios BABÉ, групата от фармацевтични компании Valentis, управляващото фондове дружество ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, марката производител на бебешки колички и продукти "Mutsy“, споделя главният редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева. 

ЩЕ ИМА ТОМБОЛИ С ФАНТАСТИЧНИ НАГРАДИ! 

Сайтът Ohnamama.bg, част от Nova Broadcasting Group, е разработен в сътрудничество с лекари, експерти и специализирани екипи. Целта е съдържанието да бъде пълноценен и надежден източник на информация, който да помогне на бъдещите и настоящите родители в сложната задача да отгледат децата си. Той обхваща родителското пътуване от етапа „Искам да забременея“, през бременността, чак до първите три години от детството.