Мариета Николаева потърси за коментар и служителя на реда

Полицай от районното управление във Велинград е разследван за сексуално посегателство срещу непълнолетна. За случая сигнал в МВР е подаден в началото на месеца, но за него беше официално съобщено в петък, след като екипът на NOVA започна работа по него и направи официално запитване. Журналистът Мариета Николаева се срещна и разговаря с жертвата - момиче на 15 години, и с родителите ѝ. Потърсихме и разследвания полицай.

Ще я наричаме Вики и ще остане анонимна, за да запазим честта и достойнството ѝ. Съгласява се да разкаже за онзи 26 септември, когато, по думите ѝ, става обект на брутално сексуално посегателство. Познава насилника, защото той следи за обществения ред пред училището ѝ. Един ден я потърсил в Instagram под предтекст, че трябва да говорят за нейна съученичка.
„Попитах го ще излезе ли. Каза, че бил изморен и предложи да се видим у тях. Първоначално не очаквах, че може да ми направи нещо, защото е орган на реда“, казва пострадалата.

Вики се доверява и отива в дома му. „Говорихме си, но изведнъж започна да се държи странно, да ме дърпа. Попита дали може да ми свали клина, но аз го изритах между краката. Тогава започна да ме стиска за ръцете. Имах синини по хълбоците, дърпаше ме много. Казах му да ме остави, изритах го, няколко пъти се разплаках. Има много моменти, които не си спомням“, заявява момичето.

Вики си тръгва от дома на полицая, а след това получава съобщение от него, в което пише да мълчи. „Писа ми, че трябва да е конфиденциално. Аз мислех да не казвам на никого, беше ме срам. Споделих на съученичка“, допълва тя.

Разследват полицай за изнасилване на 15-годишно момиче

Съученичката обаче казва на майка си. Така научават и родителите на Вики. „Случайно разбрах, и то от майката на нейната приятелка. Докторката каза, че е имала сношение. Възмутих се, защото този мъж е сложен пред училището да въдворява ред, а не да оглежда коя става и коя не става. Има слухове, че е посягал и на други момичета“, казва бащата на Вики.

Той е скептичен, че ще има справедливост. Изживява случилото се много тежко. „Имам информация, че и с други две момчета е било така. Изважда пистолет и си превишава правата“, твърди мъжът.

„Да, тя ще го преодолее. Но за какво? За да си правят, каквото си искат хора с власт ли?“, пита бащата. 

Веднага след сигнала инспекторът е бил задържан от дирекция „Вътрешна сигурност“ за 24 часа. Отстранен е от работа за два месеца, докато тече разследването. Търсим го в дома му. В къщата му тече ремонт.

„Постановка е“, отвръща той на въпроса за случката. След кратък размисъл отново излиза и предлага да ни даде телефон на адвоката си. „Няма нищо вярно. Ако искате, говорете с адвоката ми“, допълва мъжът.

NOVA потърси за коментар и началника му - шефът на районното управление във Велинград. Той първоначално предава на постовия, че ще слезе при нас, но след това отказва.

По случая работи Районната прокуратура в Пазарджик. Към момента няма повдигнато обвинение срещу служителя на реда. Разпитани са свидетели, очакват се и резултатите от експертизите. 

Още по темата гледайте във видеото.