"Координираме работата с местните власти за доставките на храна, вода, лекарства и генератори за ток", каза Камала Харис

Ураганът "Милтън" е нанесъл щети на Флорида в размер на 50 милиарда долара. Това съобщи американският президент Джо Байдън. Той ще посети най-засегнатите части на щата през утрешния ден. Стихията причини смъртта на 16 души. А няколко дни след като връхлетя слънчевия щат, близо 2 милиона души все още са без електричество.

Аварийните екипи са успели да помогнат на 1200 души, блокирани в домовете си от придошлите води. Щатът все още се възстановява от тежките последици, които предизвика ураганът „Хелийн“ само няколко седмици по-рано. Тогава загинаха над 200 души. 

На 50 километра от брега: Спасиха мъж, изтласкан в океана от урагана "Милтън" (ВИДЕО)

"Експертите пресмятат, че ураганът Милтън е нанесъл щети за близо 50 милиарда долара. Това са първоначалните данни, може да се окаже повече или по-малко", каза Джо Байдън.

"Продължаваме да координираме работата с местните и щатските власти, това се отнася и за доставките на храна, вода, лекарства и генератори за ток. Ще продължим да работим с екипите на терен, за да възстановим нормалното подаване на вода и електричество възможно най-скоро", каза Камала Харис.

Редактор: Цветина Петрова