В лентата участват Пол Мескал, Дензъл Уошингтън, Педро Паскал и Кони Нилсен

Действието във филма „Гладиатор 2“ се развива години след смъртта на почитания герой Максимус. Луций, внук на бившия император на Рим - Марк Аврелий и син на Луцила, живее с съпругата и детето си в Номидия. Когато римски войници, начало с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство.

Воден от нестихващата си ярост и желание за мъст, той трябва да се обърне към миналото си, за да намери в себе си сила да се опълчи срещу тираничното управление на младите императори Каракала и Гета и да върне славата на Рим на неговия народ.

Ръсел Кроу: Чувствам се леко неудобно заради "Гладиатор 2", това не е пътешествието на този герой

Най-нетърпеливите почитатели вече могат да се сдобият с кинобилети, които ще им гарантират възможността да бъдат сред първите завърнали се на арената на Колизеума. А в ексклузивно видео зад кадър ви срещаме с режисьора Ридли Скот и част от звездния актьорски състав на филма - Пол Мескал, Дензъл Уошингтън, Педро Паскал и Кони Нилсен, които разкриват любопитни подробности за създаването на мегапродукцията.

Гледайте видеото.