Вдовиците на терориста са се държали \"враждебно\" към агентите от разузнаването на Съединените щати, които са взимали показанията. Най-възрастната от разпитаните съпруги на Осама е говорела от името на трите...

Три от съпругите на Осама бин Ладен са били разпитани от служители на разузнаването на Съединените щати. Жените бяха задържани по време на операцията на американски командоси, при която в Пакистан беше ликвидиран лидерът на \"Ал Кайда\".   


Жените са били разпитани заедно, въпреки че от американското разузнаване са настоявали да разговарят с тях поотделно. Вдовиците на терориста са се държали \"враждебно\" към агентите от разузнаването на Съединените щати, които са взимали показанията. Най-възрастната от разпитаните съпруги на Осама е говорела от името на трите.


На разпита са присъствали и представители на пакистанското разузнаване. Правителствени източници от Съединените Щати и Пакистан обявиха, че въпреки повишеното напрежение между двете страни след  американската акция срещу бин Ладен, те продължават да си сътрудничат в борбата срещу тероризма.