Това е поредната жертва на неправилното пресичане....

Млад мъж загина, докато се опитвал да пресече \"Цариградско шосе\" в столицата.

 

Само седмица след поредната кампания на КАТ срещу пешеходците, които нарушават правилата за движение, това е поредната жертва на неправилното пресичане.

 

Да пресечеш \"Цариградско шосе\" по обед в този трафик е равносилно на самоубийство, коментират хората. Доказа го поредната жертва не на неправилното шофиране, а на неправилното пресичане.

 

 

Няколкото метра, които избягваме да изминем до подлеза и няколкото минути, които искаме да спестим, могат да се окажат фатални. Не само за нас. От днес нататък животът на още един човек няма да е същият - този на водача, блъснал пешеходеца.

 

В подобна ситуация преди години попада и Николай, пред чиято кола изскача пенсионер и той го блъска. В неформален разговор следователите му казали, че \"пешеходецът и от небето да падне, пак ще е виновен\".

 

За Николай следват две дела в рамките на пет години. Съдът постановява на водача най-лекото наказание – глоба от 500 лева, а застрахователната компания да изплати обезщетение на пострадалия пешеходец, който се възстановява.

 

Няколко часа след днешния инцидент нищо не подсказва, че на \"Цариградско шосе\" човек е загубил живота си.