От агенция \"Митници\" са категорични, че ще обжалват решението на Софийския административен съд...

Ще заработи ли бургаската рафинерия с пълния си капацитет? Този отговор очакваме, след като от вчера битката за лиценза на \"Лукойл\" се пренесе в съда.  


Вчера по жалби на \"Лукойл\" Софийският административен съд спря предварителното изпълнение на решенията на агенция \"Митници\" за отнемане на лиценза на компанията.


Въпреки че не се е произнесъл за законността на самото отнемане на лиценза, съдът е преценил, че предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда. Сред мотивите са договори за доставка на гориво за БДЖ, за Столичния автотранспорт и за летищата - въпреки че нефтената империя не е ексклузивен снабдител на аерогарите, алтернативата била под въпрос.


От агенция \"Митници\" са категорични, че ще обжалват решението на Софийския административен съд. До произнасянето по същество нефтените заводи имат право да работят. На това държат от \"Лукойл\".


В противен случай според пресслужбата им щели да се обърнат към институциите, компетентни по прилагането на закона. Пред \"Календар\" шефът на митниците на негов ред коментира, че е озадачен и даде пример с две имена - че докато били отнели лиценза на \"Лукойл Нефтохим\", в същото време се говорело какви щети щели да понесат от \"Лукойл България\".