Въоръженият грабеж е станал посред бял ден ...

Екшънът се разиграл на столичния булевард „Мария Луиза" в 10:30 часа тази сутрин. Тогава трима мъже с черни маски на лицата и ръкавици нахлуват през вратата на златарското ателие, въоръжени с пистолет. Те отмъкнали всички налични бижута.

 

Собственикът Емил Дачев сподели, че на камерите се вижда как първият, който влиза,  насочва пистолет срещу момичетата и им казва да легнат на земята. За по-малко от 60 секунди престъпниците изчезват, като събират таблите с бижута в чантите, които носели.

 

По време на обира управителят на магазина успява да подаде сигнал в полицията и в частната фирма, която охранява бижутерията. Тримата маскирани обаче се оказали по-бързи от тях и успели да изчезнат

 

Собственикът на ателието каза, че обирджиите са отмъкнали около 3 кг. злато, което се равнява на почти 200 хил. лева.

 

Оказа се, че златото е бързооборотна стока, която трудно се застрахова, тъй като след това няма да може да бъде изплатена.

 

Това е втори обир на златарския магазин. Първият е бил само преди няколко месеца. Извършителите не са разкрити и до днес, а след днешното повторение собственикът е абсолютно убеден, че виновниците няма да бъдат заловени никога.

 

Репортер:  Надя Ганчева

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.