На 30 септември феновете ще могат да посетят концерта на завездата, който е част от световното му турне...

 

Лени Кравиц пристига на 30 септември в България за концерт в „Арена Армеец", съобщиха организаторите. Повод за събитието е представяне на деветия му албум "Black and white America" , а концертът ще бъде част от световното турне на изпълнителя.

 

2008 г. със сигурност е запомнена завинаги и една от причините за това е мегашоуто на звездата Лени Кравиц. Това е един от най-силните, емоционални и спиращи дъха концерти, правени у нас до сега. На първия лайв на Лени Кравиц у нас повече от 15 хил.души станаха свидетели на феноменално дучасово шоу, а изпълнителят обяви българската публика за най-вдъхновяващата.

 

Певецът остана силно впечатлен и развълнуван от цялата еуфория и заяви, че сърцето му никога няма да напусне България и че някой ден ще се върне отново.

 

За радост на десетките хиляди български фенове, Кравиц удържа на думите си. Датата е 30 септември, мястото е зала „Арена Армеец", часът - 20.00 ч.

 

"Да свирим някои от новите песни на живо ще бъде истинско вдъхновение за мен", споделя Лени. "Имам уникална банда от музиканти, с пълна брас секция и много певци. Няма да се шегуваме, когато се качим на сцената в София", твърди чаровният изпълнител с шеговита усмивка.

 

Дългоочакваният албум "Black and white America" се появява след тригодишно затишие и представлява балансирана комбинация от рок и фънк, джаз и блус, придружена от емблематичните за изпълнителя китарни рифове.

 

За създаването на 12-те парчета, Лени търси вдъхновение, връщайки се към корените си - Бахамските острови, които са родното място на майка му. Toй казва, че именно средата, която го заобикаля, допринася много за творческия процес.

 

Музикантът прави записи вече от 20 години, след уникалния си дебют с „Let love rule" през 1989 г. За всичките години на сцената Кравиц е продал над 35 млн. албума и е спечелил четири награди „Грами".

 

Освен родните Бахами друга част от изпълненията на идола са записани в Париж. По този начин той успява да въплъти в творбите чувствата, почерпени от природата, съчетани с ърбан средата на големия град. Звездата споделя, че и името на албума е инспирирано от черно-белия свят на контрасти, в който живее. Според него това е най-значимият и най-разнообразният албум в досегашната му кариера. Той самият е продуцирал, написал и аранжирал всичките песни, с изключение на „Boongie Drop", в която участва Джей Зи, и Sunflower, написана заедно с друг хип-хоп изпълнител - Дрейк.

 

Траковете, които се открояват са "Push," "Super Love," и "Come On Get It.", но като цяло парчето, чието име носи албума, печели най-голямо внимание. Някои от песните са с ретро звучене от 70-те и както Кравиц споделя, са вдъхновени от творчеството на музикални гиганти като Earth, Wind and Fire, Quincy Jones, the Brothers Johnson. В албума са застъпени както модерни и енергични ритми, така и по-чувствени балади.