Сред експонатите от изложбата на библии е и водоустойчиво евангелие...

Най-малката печатна библия в света е с големината на зърно леща. Този уникален екземпляр е част от изложба на библии, подредена в регионалната библиотека в Шумен.

Миниатюрната книжка с размери 5 на 5 милиметра и е един от близо 200 експоната в изложбата на германския колекционер Стефан Пилц.

Вътре се намира молитвата на Исус Христос „Отче наш" на цели седем езика, преведена, на английски, немски, френски, италиански, испански, холандски и полски.

Евангелието на Йоан на руски език направено от водоустойчив материал също привлече вниманието на посетителите. То е с големината на кибритена кутия. Непромокаемата хартия можела да оцелее в трюмовете на корабите по времето на комунизма, когато е било забранено разпространението на религиозна литература.

В експозицията може да бъде видяна и библията преведена на над 50 езика, като най-голяма атракция предизвикват превод на част от библията на ескимоски език, на китайски на ромски език.

Посетителите  с интерес се забавляваха и при германецът Георг. Той беше облечен в автентичен костюм на печатар от 15 век и демонстрира принципа на действие на дядото на принтера.

Ноев ковчег, според размерите описани в библията, но в мащаб едно към 100, също е сред интересните библейски експонати.

Репортер: Лили Панайотова