Вижте какво препоръчват сладкарите за най-горещите месеци от годината...
Летни тенденции има не само в облеклото, но и в храните, напитките и дори при сладкишите. Как да сме модерни и практични в захарните лакомства, които ядем или предлагаме като почерпка в горещите месеци?
Разпадаща се торта с разтопена украса – такова разочарование заплашва всеки рожденик в летните жеги. Но изход има, успокояват сладкарите.
„Ако празнувате празника си в парк или на плажа или в някоя градина и нямате възможност да съхранявате тортата си в хладилно помещение, е по-добре да се правят къп кейкчета, които не съдържат пресни плодове и кремът да бъде съобразен с това, че той ще бъде изложен на топлина", каза сладкарят Ани Боланд.
За украсата е добре захарното тесто да е охладено, а фигурките се лепят за кейкчето с обикновен разтвор от вода с малко захар.
Репортер: Искра Урумова