Италианската актриса и модел представи първата си книга...

След дълги години работа като модел, актриса и телевизионна водеща, Франческа Ланчини прави своя дебют като писател с книгата "Без токчета".


Тя е на 27 години, има ангелско излъчване и тяло за корица на световно списание. Кариерата й започва като модел. Красивите й крака се разхождат по котешката пътека на всички италиански дизайнери.


Следва малка роля в „Бандата на Оушън”, където играе редом с Джордж Клуни и Венсан Касел.


Сега работи по малко в телевизията и пише със същата страст, с която е правила това и в детството си.


„Любовта ми към писането дойде от тениса. Започнах да се занимавам с този спорт и трябваше да намеря начин как извън корта да изразявам емоциите си. Открих го в писането. Водих си дневници на всичките ми мачове. И всеки ден записвах в тях какво се случваше на корта”, сподели Франческа пред камерата на ВИП Новините.


Първият й роман „Без токчета” я води в България. Това е историята на едно момиче, което работи като професионален модел, но приема с безразличие света на модата и класифицира хората, които среща, според това какви книги четат.


„Написах романа за шест месеца. И мисля, че това е моят път. Отказах се да бъда актриса. Не съм и модел вече. Сега работя с още трима души и върху сценарий за филм, който ще бъде сниман по моя роман. Няма да участвам в него”, сподели Ланчини.


След София, Франческа се връща в Милано, където живее и започва работа по втората си книга. Казва, че вече дори е написала първите страници. Прави го бавно и с известна несигурност. Но този път обещава, че няма да се говори за мода.