Балетът съвсем не е просто изкуство. За него се изисква не само задължителния перфекционизъм...

А сега ще надникнем в холивудските дневници, за да разберем – кои звезди съумяха да покорят светския небосклон с балетна стъпка?

 

Всички сме насяно, че балетът съвсем не е просто изкуство. За него се изисква не само задължителния перфекционизъм, но и естетическо съвършенство.

Първа в звездни списък се откроява личността на Сара Джесика Паркър. Екранната Кари Брадшоу от сериала „Сексът и градът” дължи изваяната си фигура на дългогодишния опит като балерина. След като понатрупа нужната слава, актрисата дори издаде диск с балетни упражнения.

Натали Портман печели заветната статуетка „Оскар”, след като пресъздава образа на невротичната Нина в балетната драма „Черният лебед”.

След лентата името на Мила Кунис също започва да се споменава все по-често. Образът на лошо момиче много й отива, не само на екран, но и в живота. Всъщност по този въпрос може да се изкаже най-точно и адекватно Аштън Къчар.

В първия си клип „Umbrella”  Риана спечели завинаги сърцата на феновете, разхождайки се с балетни пантофки и чадър в ръка.  

Балетната мания е разпространен не само сред знаменитостите, но се радва на широка популярност и от страна на дизайнерите. Ексцентричният Кристиян Сириано посвети цялата колекция на балетния мотив. Линията е женствена, романтична и нежна, точно каквито ще бъдат и тенденциите за топлия сезон през 2013-та.