У нас групата ще направи три концерта

България е единствената територия, извън родната им Испания, където Чамбао ще направят три концерта.

 

„България за мен е у дома”, споделя Ламари. „Когато дойдохме за първи път през 2006-та година, нямах идея, че толкова много хора познават музиката ни, знаят текстовете и ни обичат. Където и да ходим, винаги най-важни са хората, които идват на концертите ни. Хората тук носят слънце в сърцата си.”

 

Чамбао са Мария и нейните момчета от Малага – в началото - Даниел & Едуардо, а по-късно - Тони Кантеро, Тони Ромеро, Хуанито, Коки, Роберто, Оливер. Музиката им тръгва от любов, на плажа в Малага, под един сламен покрив в нощта на Сан Хуан, когато магията е в стихията си. И така вече 10 години, пет албума, купища награди и признание, дует и турне с Рики Мартин, няколко специални проекта, една книга, възпяла живота през болката и битката с диагнозата „рак”, една победа в името на живота заради самия живот и много, много слънце, пясък, море и усмивки.

 

Само преди няколко дни завърши много успешното турне на групата в Южна Америка, а групата получи номинация в категория „най-добър съвременен албум” на Латино Грами наградите за 2012 година.

 

Последната новина около групата е, че специално за концерта им от Лондон ще пристигне цигуларят Васко Василев, за да се включи в концертите им в България.

 

„След много натоварен сезон в Кралската опера, очаквам с огромно нетърпение да се кача на самолета за София. Познавам много добре музиката на Чамбао и дуетът ми с Ламари е нещо, за което мечтая отдавна. Смятам, че последният им албум е изключителен. Това е музиката, която слушам най-често, когато пътувам или почивам. За мен Чамбао са явление и приятелството ни ме прави щастлив. За първи път ще си дойда в България като гост-музикант и част от турне на приятели”, сподели Васко.

 

Саундтракът на лятото ще започне от зала 1 на НДК в София на 7-ми ноември, ще продължи на следващия ден в Панаирна палата 2 в Пловдив и ще завърши в Двореца на културата и спорта във Варна на 10-ти ноември.

 

Билетите са в продажба на касите на залите и в мрежата на eventim.bg на цени от 20, 30 и 40 лева.